Jönköping

9 fördelar med ett co-working space i Jönköping

Fördelarna med att arbeta i ett co-working space är många, men kanske svåra att sätta fingret på. I listan som följer har vi samlat 9 fördelar för att du ska få en bild av vad det innebär i sin helhet.

1. Nätverkandet

Oavsett om du driver startupbolag, frilansar eller jobbar hemifrån kan du få nytta av nätverkandet som ett co-working space erbjuder. Överallt finns det platser som är anpassade för att alla som arbetar där ska kunna mötas, dela erfarenheter och kläcka riktigt bra idéer. Tillsammans är vi starka och kan dela med oss av kontakter och affärsnätverk.

 

2. Synergieffekten

När två eller fler skarpa hjärnor möts finns det inga gränser för hur långt de kan gå. Ett co-working space är den perfekta platsen för att dela sina idéer med varandra och utveckla dem till något många gånger bättre tillsammans.

 

3. Kontoret

Här får du allt som ett vanligt kontor erbjuder. Du får tillgång till skrivare, mötesrum, internet och fika. Men framför allt får du tugget med branschkollegorna som kan hjälpa dig att nå framgångar i karriären.

 

4. Avtalen

Ett co-working space är uppbyggt efter dem som liknar dig. Alla företag kan växa och krympa och därför är en av många fördelar med ett co-working space att din yta är skalbar. Du kan enkelt gå upp och ner i antalet kontorsplatser du vill hyra och dessutom är avtalslängden flexibel.

 

5. Den inspirerande miljön

Vare sig du vill sitta mer tillslutet eller i en öppen yta där du får socialisera med andra så finns det en plats som passar dig för dagen. Lokalerna är elegant inredda för att de som arbetar ska känna sig som hemma, samtidigt som det är en miljö som gynnar det kreativa tänkandet.

 

6. Föreläsningarna

Låt dig inspireras och bli motiverad att genomföra nya projekt samtidigt som du får chansen att utöka ditt kontaktnät. Då och då kommer det nämligen inspirerande gäster och berättar om sina framgångsrecept och motgångar.

 

7. Aktiviteterna

På ett modernt co-working place anordnas det aktiviteter för att boosta kreativiteten och öka graden av samarbete medlemmarna emellan. Det kan röra sig från allt mellan gemensamma frukostar där ni delar idéer, till teambuilding-övningar där ni får testa varandra och utvecklas ihop.

 

8. Ekonomin

Väljer du att spendera dina arbetsdagar på ett co-working space finns det mycket pengar att spara. Till att börja med slipper du lägga pengar på ett onödigt stort kontor att växa i. Du slipper också tänka på att köpa in diverse kontorsmaterial separat. Utöver de sparade slantarna finns det förstås mycket annat att vinna, många säger att det är i just den här arbetsmiljön du kommer kläcka idéerna som kan öka ditt företags affärer flera gånger om.

 

9. Identiteten

När du arbetar bland människor där de flesta håller på med olika saker är det lättare att avgränsa dig själv. Vare sig du håller på med något eget eller representerar ett företag så får du det lättare att definiera dig själv och vad du gör. Det är något som kan få dig att växa som person såväl privat som på jobbet.