Co-working

Vad är co-working?

Precis som det låter innebär co-working att man arbetar tillsammans och delar arbetsplats, som jobbarkompisar. Det låter kanske som ett helt vanligt kontor, men riktigt så är det inte.

I ett co-working space, eller hub som många kallar det, samlas olika frilansare, småföretagare och startups under ett och samma tak. I en modern och avslappnad miljö får alla sedan chansen att utvecklas tillsammans genom att dela tips, nätverk och erfarenheter – trots att ni kan jobba för två helt olika företag, dessutom inom precis samma bransch. Precis som på ett kontorshotell går grundidén ut på att du som företagare eller frilansare kan hyra en kontorsplats, men den stora skillnaden ligger utan tvekan i den sociala biten som ett co-working space erbjuder. Du får chansen att möta andra individer som brinner för det kreativa. Tillsammans kan ni hitta innovativa lösningar och skapa nya, framgångsrika projekt. Antingen hyr du en bestämd plats eller så tar du en ledig fåtölj eller arbetsplats i den avslappnade loungemiljön. Utbytet med dina nya co-workers börjar när du kliver in genom dörren.

Enkelt beskrivet räcker det med att två eller fler företag sitter ihop och arbetar. Det är en social arbetsplats där en stor del av arbetet sker i utbytet över en kopp kaffe. På så sätt får företagen chansen att komplettera varandra och utnyttja varandras nätverk. Arbetsplatsen är flexibel och en perfekt plats för den som annars arbetar hemifrån att få ha likasinnade människor omkring sig att bolla idéer med. Förutom värdefull input i arbetet är ett co-working space det ultimata stället för att knyta nya affärskontakter och stifta nya bekantskaper.

I Sverige ökar antalet bolag ständigt, medan företagen i sig blir mer och mer effektiva och digitala. Det krävs inte många anställda för att driva ett framgångsrikt företag idag och det är därför ett co-working space kan vara den perfekta kontorslösningen. Då kan det lilla företaget fokusera på det de är bra på, medan arbetsplatsen med tillhörande arbetskamrater, uppkoppling, skrivare och event sköts av den organisation som står bakom co-working spacet. Det är den perfekta arbetsplatsen för den som vill styra över sig själv och ha en cool tillvaro i en kreativ miljö.