Pressrelease

GRO36 / Nytt coworking space i Jönköping där startups möter creatives och tech

1 februari smygöppnar GRO36 som mötesplats och coworking space i Jönköping där digitala bolag och startups möter byråer, entreprenörer, frilansare och konsulter som nu kan hyra arbetsplatser efter behov.

Syftet är att sammanföra nytänkande människor och digitala bolag för att inspirera till fler samarbeten och spontana möten där vertikaler som marketing, programmering, grafisk design, growth-hacking, spelutveckling, foto och filmproduktion diskuteras mellan pingisvarven på det 2 000 kvm stora våningsplanet med kapacitet för 200 personer, beläget ett stenkast från Kinnarps Arena utmed E4:an.

Bakom konceptet står ett team av Jönköpingsbor med en enad vision om en kreativ och dynamisk mötesplats för den digitala generationen. En av dem är Emil Svensson, som tidigare grundat webbyrån Briefcave AB och sko-startupen Footmall Norden AB internationellt, varav sistnämnda har tidigare huserat på en av Sveriges främsta techhubbar i Stockholm.

– GRO36 har under 1 års tid formats tillsammans med våra första members och feedbacken från säkert 100 möten och workshops. En lokal med den här typen av områden ger dig snabbt en uppfattning om vad andra håller på med. Det blir enkelt att inleda konversationer, ställa frågor och dela med sig av tankar och erfarenheter. I det mötet finns en underliggande kultur där man uppmuntras att lära av varandra och växa tillsammans, säger Emil.

 

Medfinansiär och tillika delägare, Oktay Cimen, med erfarenhet av liknande investeringar och entreprenörskap inom IT-och dokumenthantering tillägger;

– Den här typen av satsningar under rådande digitaliseringsvåg är många, inte minst i storstäderna. En utmärkande del för GRO36 är mjuka värden så som hållbarhet och integration, där ambitionen är att involvera flera instanser i projektet genom att b.la. erbjuda internships med fokus på webbutveckling med mera. Programmering exempelvis, är en av få branscher utan ”språkbarriärer” – något fler bolag borde dra nytta av.

Vidare har stort fokus riktats mot eventdelen, inte minst med tanke på närheten till Elmia, vilket innebär att GRO36 kommer anordna event och föreläsningar av olika karaktär, både för hyresgäster och övriga näringslivet.

 


– Under Q2 2018 tittar vi även på ett spännande koncept för mindre e-handelsbolag där vi samlar kontor, utveckling, lager, studio och logistik under samma tak – dessutom i kombination med liknande bolagsbyggare att utvecklas tillsammans med, fortsätter Emil.

 

Ett kostnadseffektivt och inspirerande alternativ till ett eget mindre kontor

Traditionella kontor och arbetsplatser blir för varje dag som går allt mer omoderna. Den nya generationens arbetsplats är aktivitetsbaserad, modern och flexibel till skillnad från ett traditionsenligt kontorshotell där du ofta sitter ensam i ett bås eller mindre rum.

Members på GRO36 väljer initialt mellan två modeller, en fast och en flexibel, med priser från 1950 kr/mån där delar som kaffe, möblering och fri parkering är inkluderat. Du har även möjlighet att tillgå skyperum, konferensrum från 2-14 personer och en 60 kvm produktionsstudio med green screens och rundväggar.

 

För mer information, vänligen kontakta Emil eller Oktay.


Emil Svensson
036-19 19 60 69
emil.svensson@gro36.se

 

Oktay Cimen
076-027 50 48
oktay.cimen@gro36.se