Hello, Girl! – Nybörjarworkshop i kodning

Anmälan krävs
29/03/2019 11:00 — 30/03/2019 14:00
@ GRO36 / Huskvarnavägen 82, 554 66 Jönköping, Sweden

Det är den här våren som du kommer lära dig att koda!

 

Science Park, Digital Dreams och flera lokala företag, organisationer och skolor arrangerar nu en kurs i kodning som vänder sig till dig som är 16 år eller äldre, och definierar dig som tjej eller kvinna. Under kursen kommer vi att gå igenom grunderna och de vanligaste teknikerna som används vid webbplatsbyggen.

Vi går igenom grunderna i HTML, CSS och Javascript och bygger en basic och snygg webbsida som du kan publicera direkt efter kursen. Våra lärare jobbar på olika IT-bolag runt om i Jönköping, vilket ger dig en grym möjlighet att få nätverka och skapa kontakter med dina potentiellt framtida arbetsgivare.

Under workshopen får du testa på hur det är att programmera – kanske är det din grej och du visste bara inte om det innan.  Är du nyfiken på teknik och kodning, då är det här för dig! Du behöver inte ta med dig några förkunskaper, men en laptop kommer onekligen vara en väldigt bra pryl att stoppa ner i väskan innan på beger dig hit.

Tvekar du fortfarande? Sluta med det, genast! Vi utlovar en inkluderande och öppen miljö, där ingen fråga är för simpel och ingen dröm är för stor.

 

När och var?

Workshopen är under två dagar, fredag – lördag, 29 – 30 mars. Vi börjar klockan 11:00 på fredagen och avslutar kl 14:00 på lördagen. Vi håller till på GRO36 som snällt lånar ut sina lokaler samt bjussar på kaffe, te och snacks under kursens gång.

Behöver du övernatta tipsar vi dig gärna om olika övernattningslösningar, tyvärr kan vi inte erbjuda övernattning.

 

För vem?

Du kanske är en rookie och den grönaste nybörjaren, eller så har du kanske knackat lite trevande på tangenterna och känner att det här, det vill jag lära mig mer om! Kursen är för dig som är 16 år eller äldre och definierar dig som tjej eller kvinna och som är nyfiken på att jobba med kodning och programmering.

 

Anmälan

Eventet är kostnadsfritt och vi bjuder på all mat under kursen. Anmäl dig via formuläret nedan senast den 22 mars. Kom ihåg att ange eventuell specialkost.

Obs. Kursen har ett begränsat antal platser vilket innebär att anmälan kan stängas innan sista anmälningsdatum. Vänta inte med din anmälan!

Anmälan sker här

 

Samarbetspartners

 

Hello, Girl! arrangeras inom nätverket WI-Tech Brains och Digital Dreams som är en del av EU-projektet Transform to AAA och delfinansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Workshopen arrangeras i samarbete med: En AppstudioKnowitConsidCybercomJordbruksverketGRO36 och Teknikcollage Södra Vätterbygden.

 

Texten ovan kommer ifrån den här sidan där du även kan läsa mer om eventet.

Kommande event

Ser ganska tomt ut bland kommande event för tillfället.