Hello, Girl! Kodutbildning för tjejer

Anmälan krävs
18/10/2019 09:00 — 19/10/2019 14:00
@ Science Park, Jönköping

Lär dig koda i höst! Science Park anordnar tillsammans med lokala företag och skolor en kodkurs riktad specifikt till dig som är tjej. Under kursen får du lära dig de vanligaste teknikerna som används för att bygga webbsidor.

 Är du intresserad av teknik och nyfiken på att lära dig koda, då är detta kursen för dig! Under kursen går vi igenom grunderna i HTML, CSS och Javascript och bygger en enkel och snygg webbsida som du kan publicera direkt efter kursen. Lärarna i kursen jobbar på olika IT-bolag runt om i Jönköping, vilket ger dig en unik möjlighet att få nätverka och skapa kontakter med dina potentiellt framtida arbetsgivare. Samtidigt får du en inblick i hur det är att jobba med programmering.

Inga förkunskaper krävs, men du måste ta med dig din egen laptop. Kursen hålls på Science Park i Jönköping under två dagar i oktober. Vi bjuder på mat och fika under kursen, men du behöver själv ordna boende om du inte kommer från stan.

När?

18 oktober kl. 09.00 – 19 oktober kl. 14.00.

Var?

Science Park Jönköping, plan 5

För vem?

Kursen riktar sig till tjejer/kvinnor från 16 år och uppåt som vill lära sig koda. Om du redan läser en liknande utbildning, på Jönköping University eller annat lärosäte, så kan du inte få en plats på den här kursen. Kursen är inte heller till för dig som vill bli en bättre beställare i webbprojekt.

Kursen är på nybörjarnivå. Vi strävar efter att ha en utbildningsnivå som passar samtliga deltagare och förbehåller oss därför rätten att tacka nej till deltagare som redan har kunskap inom kod och programmering.

 

Läs mer och anmäl dig på Science Parks hemsida.

Kommande event

Välkomna till MIJ frukostevent med Bauer Media och MIJ på Coworking-huben GRO36 i Jönköping. MIJ:s samarbetspartner/sponsor Bauer Media kommer köra ett samarrangemang med MIJ. Ljud är framtiden, ingen kan stänga av sin hörsel och vi vet att budskapet går...

Welcome to the breakfast seminar “Battery market trends and safety aspects” where you will get the latest trends and prognoses for the battery market, as well as insights on battery safety from a design perspective. You also get an...

Den 23:e oktober kommer vi köra en dag med galen djupdykning i sociala medier! Du får alla verktyg du behöver för att veta hur du ska hantera 2020! The place to be om man jobbar med sociala medier på...