ALMI / Go 18

Kostnadsfritt event
13:00 — 17:30
@ GRO36 / Huskvarnavägen 82, 554 66 Jönköping, Sweden

ALMI Go 18

Var i världen finns dina kunder om 10 år? Hur skalar du upp affärsmodellen på bästa sätt för att växa smart? Hur kreativ tror du att DU är?

Vi tar ett rejält grepp om dessa frågor på eventet Almi Go den 22 november. Häng med på en förändringsresa mot smart tillväxt och bättre lönsamhet. Vi hjälper företag att hitta sin potential och ser till att det verkligen händer.

Är du redo att växa smart?
Välkommen till Almi Go 18!

 

Framtidssäkra ditt företag genom att växa smart! 

Förändring är en förutsättning för utveckling, och förändringsarbete är en given del av vardagen som företagare, ledare och medarbetare. Du behöver hela tiden hantera små och stora förändringar. Vilka faktorer påverkar dina beslut om förändring? Vad ska få dig att hoppa på förändringsresan?

 

PROGRAM

Start kl 13.00.

Hur kreativ tror du att Du är? 

Karios Future – Mats Lindgren
“Omvärld – där tankar och tänkande är den nya produktionsformen”  

Sverige och världen är i snabb takt på väg in i en värld där det inte längre är effektiva fabriker eller ens överlägsen kundservice som är de viktigaste framgångsfaktorerna. I allt fler branscher är det i stället förmågan att skapa så många ”Aha!” per tidsenhet som räknas. Men vad är det som kännetecknar framgångsrika “tankefabriker” och “tankenät”? Hur väl rustade är ni för att möta dagens och morgondagens T-(anke)samhälle?”

 

Vad händer om din affärsmodell blir omodern?
Var i världen finns dina kunder om tio år? 

Affärsmodeller med framtidsutsikt

Holmgrens Bil – Göran Strandberg 
“Vem köper en bil om 5 år?”

GRO36 – Emil Svensson 
“Väx smart genom samverkan”

Ett företags affärsmodell beskriver hur företaget är organiserat för att leverera värde till kunder och tjäna pengar på att göra det. Gamla affärsmodeller kan bli överflödiga men också skapa möjlighet till helt nya. Ibland lyckas företagsledare göra hoppet till den nya modellen, men oftare kommer det nya aktörer fram först.

På AlmiGo 18 får vi ta del av framgångsrika exempel på hur man transformerar sin affärsmodell till en ny och affärsmodeller som stöds av Tankesamhället där konkurensfördelen är förmågan att ”tänka” var och en för sig men framförallt tillsammans.

Ca kl 15.00 Kaffe och mingel

 

Kommer någon vilja jobba hos dig om 10 år?
Organisationen – vem ansvarar för organisationens framgång

 

Johan Book  
“Hur man skapar en sund, engagerad och framgångsrik organisation”

Här får du tipsen du behöver för att skapa en högpresterande organisation som glatt arbetar i linje med lagda strategier! Johan Book tar dig med på en inspirationsresa där han presenterar världens främsta arbetspsykologiforskning samt kopplingen mellan gott ledarskap, motiverade medarbetare och goda prestationer. Han visar också på lyckade implementeringar av strategier och ekonomiskt lönsamma företag.
Upp till nio av tio försök att implementera strategier misslyckas och endast en av tre chefer anses utöva ett gott ledarskap. Johan har dundermedicinen för att skapa sunda och framgångsrika organisationer som arbetar i linje med lagda strategier.

Elizabeth Kuylenstierna 
“Vem ansvarar för organisationens framgång?”  

Ju mer feedback vi får på jobbet, desto högre motivation, större effektivitet, gladare medarbetare och bättre prestation. Med feedback är alla vinnare! Genom ”Framgång med feedback” vill Elizabeth Kuylenstierna visa hur du ger och tar emot korrigerande och bekräftande feedback.

Du lär dig hantera den som förkastar kritik, att uttrycka komplimanger till en kollega, hur du som chef kan klara att se alla i en grupp, men också hur du kan vägleda genom att stärka självförtroendet hos en medarbetare du tror på. Du som individ lär dig också hur du kan få den feedback du saknar eller hantera den som skrämmer dig och hur du kan ge feedback uppåt i organisationen.

 

Hur starkt bygger du ditt nätverk?
Hur rustad är du för nätverksekonomin? 

Ca kl 17.00 Mingel och lättare mat där möjlighet är stor att nätverka och skapa nya kontakter.

 

Anmälan krävs: https://almi-go.confetti.events/

Kommande event

Ser ganska tomt ut bland kommande event för tillfället.