Sommarfest på SP med Ashkan Fardost

Kostnadsfritt event
16:00 — 21:00
@ Science Park, Jönköping

Sommarfest på Science Park

 

Den 28 maj vill vi gärna fira in sommaren med dig under en trevlig grillkväll. Vi bjuder på inspiration och kunskap, burgare och dryck.

Kvällens tema är digitalisering och innovation. Key note speaker är Ashkan Fardost, digitaliseringsexpert och forskare, som bjuder på en ögonöppnande och inspirerande föreläsning om innovation, digitalisering och människan.

Du får också chansen att lyssna till flera spännande entreprenörer och företag. Ahmed Mireé från Progressive Safety, Camilla Danielsson från Qnister och Henric Fransson från FM Technology var alla nominerade till Årets innovation i Jönköpings län 2018. Hör dem berätta om sina tillväxtresor och hur de kommit dit de är i dag.

Företagsledare från de lokala bolagen FlintabGafs KartongCNC Snickerier och M2M Solutions berättar om hur de har arbetat med innovation genom nya idéer, vid sidan av sin kärnverksamhet.

 

Program

Kl. 16.00 – 17.00 Dörrarna öppnas. Vi inleder med mingel och fördrink.

Kl. 17.00 – 18.00: Inspiration och nätverksaktiviteter:

– Restaurang Sajens: FM Technology, Progressive Safety, Qnister berätta om sina tillväxtresor

– Konferensen, plan 5: Flintab, Gafs Kartong, CNC Snickerier och M2M Solutions berättar om sitt innovationsarbete genom Science Park Innovation Runway

– En trappa ner: Deltagarna i Kickstart har programavslutning

Kl. 18.00 – 19.00: Grill och mingel

Kl. 19.00 – 20.00: Innovation Runway presenterar kvällens key note speaker: Ashkan Fardost

Kl. 20.00 – sent: Eftersnack med Ashkan. Du stannar och minglar så länge du vill!

 

Key note speaker

Ashkan Fardost, digitaliseringsexpert och forskare

”Alla har missförstått digitaliseringen!”

Enligt Ashkan Fardost har de flesta missförstått hela poängen med digitaliseringen. Det handlar inte bara om teknologi i sig, utan även hur digitala teknologier påverkar mänskligt beteende. En affärsmodell som ska överleva i den digitala eran måste därför ta hänsyn till det digitala beteendet, inte bara den digitala teknologin. Det handlar alltså inte bara om att omvandla analoga processer till ettor och nollor eller att skriva uppdateringar på sociala medier. Det handlar om ett helt nytt sätt att tänka.

Ashkan Fardost började sin digitala resa i början av 2000-talet. Genom att göra musik med mjukvara och “hacka” Napster spred han sin musik världen över och landade ett skivkontrakt med EMI och Armada Music som 17-åring. Efter musikkarriären involverade han sig i innovationsvärlden. Han har bland annat en doktorsexamen i kemisk katalys från Uppsala universitet och har spenderat flera år i Stockholms startup-scen, både som grundare och medarbetare.

 

Läs mer och anmäl dig här

OBS detta är ett event som anordnas på Science Park i Jönköping. Text och bild är även lånat därifrån.

Kommande event

Ser ganska tomt ut bland kommande event för tillfället.